sunnuntai 6. syyskuuta 2009

Rakeita, räntää ja rakkautta ilmassa.


Heipä hei taas, nyt ei ihan kuukautta vierähtänyt sitten viime kirjoittamisen, mutta melkein. Tosin olenhan minä Caring Hands uutisia laitellut Face Bookkiin jne...
Kaikenlaista sitä on taas ilmassa ollut :) Kuitenkaan lunta tupaan ei ole tullut, mutta todellakin, taivaalta tuli jokunen päivä sitten rakeita ja räntää!
Vaikka tämä sadekausi on alkanut ja luontokin näyttää vihreältä, on kuivuus edelleen rasittanut paljon Ugandalaisia.
Jos sanon että tämä kuivuus on osaltaan suoraan verrannollinen nouseviin Hiv-tartuntojen määriin Ugandassa, niin uskotteko??
Kuivuuden myötä mm. maidon hinta on noussut kaksinkertaiseksi ja koska yksi suurimmista tarttumismuodosta on äidiltä lapselle rintamaidonvälityksellä tarttuva hiv, tämä lisää vastasyntyneiden riskiä infektoitua... Hiv-positiivisia äitejä tuetaan rintamaidonkorvikkeisiin imettämisen sijaan, mutta vielä entisestään kallistuvat maito ja maidonkorvikkeet saavat äidit imettämään.

Ei ole leikinasia tämä, ei!

Töitä on tehty, mutta on tässä hieman keretty lomailemaankin. Viikonloppu retken tein Jinjaan Niilin alkulähteille pari viikkoa sitten ja viime viikonloppu tuli vietettyä muun muassa miehisten tuoksujen ja rugbyn rytinän merkeissä :D Sekä hieman Victoria järven rannalla loikoillessa. aaah. Elokuvateatterissa kävin nukkumassa, onneksi oli mukava olkapää john nojailla heh.


Caring Hands sai tiistaina myös kaksi ihastuttavaa ladyä Suomesta, Milkan ja Sannan, jotka tulivat tekemään työharjoitteluaan tänne ja viipyvät ilonamme kolme kokonaista kuukautta!!! Joten valkoinen on talo on saanut lisää elämää sisälleen.
Tämä kulunut viikonloppu on mennyt ihan kaupungilla luuhatessa, craftmarketeilla ja sunnuntai ihan kirkollisissa pippaloissa. Aamu kaheksalta alko kirkon menot Watoto Churchissa ja huh hei, se oli kun olisi rock-konserttiin mennyt. Gospelit raikasi ja tanssin ja lauloin taas niin kovaa että voihan jeskamandeeraus! Kirkossa saatiin avioliittoneuvontaa, uutiskatsauksia sekä kutsu ihan kuule vaikka sinkkuiltamiin. En ihmettele yhtään että ihmiset täällä viihtyy kirkonmenoissa!

Illalla mentiin vielä kuuntelemaan Watoto Children's choir esiintymistä. Tavattoman mahottoman riehakasta tanssia, menoa ja valkoisia hymyjä!!!

Noh, koska meno Valkoisessa Talossa on nyt villiintynyt, en saa edes naurultani blogia kirjoitettua, taidan paneutua kuvien latailuun ja hömpän kirjoitteluun =D


Tässä alla Pia <3 Nuren

1 kommentti:

  1. Simon kommentti, kun kerroin, että Piitsu on alkanut seukkaamaan afrikkalaisen miehen kanssa oli: "Mitäs minä sanoin!"
    Onnittelen vielä tätäkin kautta!!! <3

    VastaaPoista