lauantai 20. kesäkuuta 2009

Postitusta, pöllönä puuhastelua, poshon keittoa, palkanmaksua ja pedimania!


Hmmm... mitäs tässä nyt on päiviä vierähtänyt... to-pe-la.. niinpä kaiten juu. Siis Suomessa juhlitaan keskikesän kauneita aikaa Juhannusta ja jos olen oikein kuulostellut niin suhteellisen kylmissä ja märissäkin oloissa, voi itkut.
Täällä päiväntasaajalla onkin hankalampi keskikesää miettiä, mutta on Juhannus ja iki-ihana Savonranta useasti mielessä ollut... kaiholla saunanlauteille könyämistä ja uimaan juoksemista oon aatellu :)

Töiden merkeissähän tässä päivät ovat hujahtaneet, mutta niitähän tänne on tultu tekemään joten mikäs siinä.
Ke-pe ovat Caring Handsilla myös siitä erilaisia päiviä, että kaiken tilausten tekemisen ja muun mukavan lisäksi silloin onohjelmassa koulua, Aikuisten lukuohjelma. Kolmessa tasossa opetetaan englantia, matikkaa, sosiallisia aineita. Puhutaan ihmisoikeuksista ja käydään läpi ensiapuohjeita jne.
Minultakin taisi jäädä yksi opetus kesken edellisen blogini (päiväkirjani) aikaan, nimittäin lukusanat lugandaksi, joten tässäpä ne nyt ykkösestä kymmeneen:

YKSI = EMU
KAKSI = BILI
KOLME = SATU
NELJÄ = NNYA
VIISI = TAANO
KUUSI = MUKAAGA
SEITSEMÄN = MUSAAMWU
KAHDEKSAN = MUNAANA
YHDEKSÄN = MWENDA
KYMMENEN = KUMI

Kielestä muuten lisää seuraavaa. Huomionarvoista on se, että monissa heimokielissä täällä on tosi vähän konsonantteja käytössä ja lugandassakin on sellainen juttu että kirjaimia L ja R käytetään ihan miten sattuu, tai siltä se tuntuu. Siitä koituu joskus ihan hauskojakin tilanteita, mietitäänpäs esim. sanaa vaalit... sehän voi olla lugandaa puhuvalle sekä election että erection... =D

Ok, no mitäs muuta! Perjantai oli hassu päivä. Postitettiin helmilasti Suomeen ja samalla tehtiin tutustumiskierros Kampalan keskustaan, lähinnä paikkoihin, joita tulen tarvitsemaan (posti, gsp-office, immigrant-office...) ja toki Ullan piti päästä ostoksille, kun paluu Suomeen lähenee ja tuliaiset oli vielä hankkimatta.
Friday marketilta lähtikin sitten mukaan pussia, kassia, nyssäkkää, kaislahame, rumpuja ja kaikenmaailman kippoa ja kulhoa = puoli Ugandaa! Sitä piti ottaa sitten privaatti taxi alle kotiin mennessä, kun matatuun ois ollut änkääminen.


Siinähän se loppu perjantai vierähti sitten auringon pussaamaa nenänpäätä aloe vera geelillä voidellessa <3

Lauantai on työpäivänä puolikas ja ei siis edes pakollinen ollenkaan minulle, mutta kyllähän sitä tuppaa työksi helposti menenmään. Keittelin pihapoika Fredin kanssa talon eläimille poshoa (maissipuuroa) ja sekaan raakaa jauhelihaa, maksoin parit palkat ja vastailin sähköposteihin ja kappas kello olikin jo liki 14.00 ja oli aika mennä nauttimaan annos hyvää ja ravitsevaa mani- ja pedikyyriä alá Tsasourite Salong! Himputti että se on kerrassaan ihastuttavaa ja rahanarvoista :)

Varpaankynnet punaoranssina ja käsivarret hierottuina, hoidettuina ja kynnet kauniisti lakattuina painunkin tästä kauneusprinsessaunilleni.

TULA BAGANE ENZA! (Huomiseen!)

2 kommenttia:

  1. HALI Afrikan prinsessalle!! Ja juhannusterkut toisaan.. Ne meni saimaalla ystäväporukalla ja huomenna matka jatkuu kohti estooniaa... :D

    XXXX

    VastaaPoista
  2. Olisi tarpeen molemmat kyyrit. Taidan vain tyytyä Agrimarketin Helosaniin. Jospa se vähän pehmittäisi korppuja kantapäitä ja kesätöistä kärsineitä käsiä...
    Terkut ikuisen kesän maahan! Meilläkin luvassa lämpöä ja auringonvaloa ainakin muutamaksi päiväksi :-)

    VastaaPoista